På väg till Kroatien

Bilen är packad och vi är äntligen på väg till Kroatien. När man är på Öresundsbron så känns de som man är “på väg” på riktigt.

Väl i Tyskland var det mycket mer köer än tidigare år. Vi åkte på mindre vägar som vår gps lotsade oss runt på för att slippa köerna. Dock gick det inte lika fort som på autobahn, men vi slapp stå stilla och vi fick se lite annat längs vägen😊!

Hela första resdagen regnade det nästan hela tiden när vi körde. Vi körde till Halle i Tyskland, där vi övernattade. Här nedan utsikt från hotellrummet i Halle.

Dag 2 på resan hade vi 80 mil framför oss. Vi åkte vidare genom Tyskland, Österrike och stannade för en andra övernattning i Maribor i Slovenien. Här var vädret bättre och vi kunde njuta av god mat o dryck på uteservering. Här nedan ser ni hotellet vi bodde vi över natten.

Dag 3 blir det ytterligare små vägar genom Slovenien. Det är verkligen alltid kö genom Slovenien. Detta land har otroligt vackra vyer, så det gjorde inte så mycket…

Vi kom in på riktigt små vägar och vår gps ville att vi skulle köra över gränsen här…

Detta är gränsen mellan Slovenien och Kroatien, men inte den “rätta” gränsen att köra över. Vi är i Kroatien när vi tar bilden och ser in i Slovenien. Vi blev stoppade av en polis som sa att vi skulle vända och köra tillbaka till den “riktiga” gränsen 😝!

Såklart blev det lite stopp längs vägen för mat och toabesök. Här fick det bli en morgonkaffe i Kroatien.

Väl inne i Kroatien blev de lunch innan vi kollade in huset där vi ska bo i 1,5 vecka. Sen var de dags att fylla på kylen innan vi gjorde oss hemmastadda.

På kvällen strosade vi in till gamla Zadar och tittade. Såg solen gå ner.

Vad tycker du om inlägget?
  • Roligt (0)
  • Spännande (0)
  • Kul (0)
  • Kram (0)

Kommentera